Beşiktaş'ı Joao Mario bozdu!

Gecenin özeti; Joao Mario, Beşiktaş'ın oyun düzenini bozdu, Uğurcan Çakır da takımını yenilgiden kurtardı. Şenol Güneş ise kendine yeniden para kazanacağı kulüp buldu…

72 yaşında 9 ay için 50 milyon lira alsam Şenol Güneş gibi bordo-mavili gömlek giymekle yetinmez, saçlarımın yarısını bordoya, diğer yarısına da maviye boyatırdım. Hatta kendime bordo-mavi renklerde don bile diktirirdim! Bizde kişi kendini geliştiremez, meslek yaşamı boyunca aşama kaydedemezse imdadına popülist kültür yetişir. Şenol Güneş’e bol bordo-mavili günler dilerim… (Şenol Güneş’in Trabzonspor’un başında sezonu tamamlayamayacağının üzerine de bahse girerim!)

Milot Rashica’nın oyuna sol kanatta başlamasına şaşırdım ancak şaşkınlık yaşayan salt ben olmadım. Yeni transfer Joao Mario orta alanda Gedson Fernandes’in görevini üstlenmeye kalkışınca Beşiktaş saha içinde istem dışı bir karmaşa yaşadı. Ne zamanki Milot Rashica alışkın olduğu sağ kanada geçti, oyuncular biraz toparlanır gibi oldu. Ancak Joao Mario’nun varlığı hiç abartısız takımın oyun düzenini bozdu. "Giovanni van Bronckhorst’un seçimi Beşiktaş’ın oyun düzenini altüstü etti ve de sekte vurdu" dersem sadece objektif eleştirimi sunmuş olurum. Bu arada da Rafa Silva’ya arkadan oldukça sert giren Edin Visca kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Hakem Ali Şansalan, ikaz etmekle yetindiği Edin Visca için VAR’dan gelen uyarı üzerine pozisyonu yeniden izleyip kırmızı kartta karar kılınca da sınıfta kaldı. Paşam dikkat et, Federasyon'un yeni başkanı aradan yıllar geçse de Trabzonspor’a karşı yapılan yanlışı asla affetmez!

Sahada 10 kişi kalan ev sahibi Trabzonspor, sadece 4 dakika sonda Okay Yokuşlu’nun kafa vuruşuyla golü buldu. Sonrasında da tamamen savunmaya çekildi ve Beşiktaş’ın ‘tek kale’ oyunu başladı. Gedson Fernandes, Jonas Svensson’un pasında eşitliği sağlayan ve gecenin skorunu belirleyen golü kaydetti. Karşılaşmanın devamında ise tamamen eleştiriye açık bir Beşiktaş ve Trabzonspor izledik…     

-Trabzon’a ‘Çingene Palamudu’nun tadına bakmaya giden Ciro Immobile neden gereksiz yere oyunda uzun süre tutuldu?

-Yeni transfer Joao Mario yapılan değişikliklere karşın niye yerine daha uygun birisine bırakmadı?

- Kanatlarda üretken olan oyuncular savunma elamanları Arthur Masuaku ve Jonas Svensson. Sezonunun geri kalanında da aynı oyun taktiği mi yürürlükte olacak?

- Giovanni van Bronckhorst, ev sahibi Trabzonspor’un tamamen savunmaya çekildiğini neden geç anladı? Savunmadan, orta alandan oyuncu alıp takımın tüm gücünü hücuma yönlendirmek neden sonradan aklına geldi?

Say, say uzar gider, futbolun kuralı bu ama;yenersen alkışlanırsın, puan yitirirsen paralanırsın! Elbette buna Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır’ın kalesinde mutlak 3 gole olanak tanımadığı pozisyonu da eklemek gerekli ki, tarafsızlığımız zan altında kalmasın.

Beşiktaş teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst’un işi zor. Yeni transferleri takıma monte edeceksin, onlardan oyuna katkı bekleyeceksin ve bunları yaparken de eleştirilmeyeceksin. Gecenin özeti; Joao Mario, Beşiktaş’ın oyun düzenini bozdu, Uğurcan Çakır da takımını yenilgiden kurtardı. Şenol Güneş ise kendine yeniden para kazanacağı kulüp buldu…

Stefan Savic’in Trabzonspor ceza alanı içinde Immobile’yi grekoromen sitilde yere indirmesine hem sahadaki hem de VAR'daki hakem nasıl seyirci kaldı? Anlayan varsa bir adım öne çıksın!
 

Asena Özkan

asenaozkan@yahoo.com