GÜNÜN YAZISI

GÜNÜN YAZISI

[email protected]

Elin adamı gelmiş Anadolu'yu talan ediyor

30 Ağustos 2024 - 20:41

Hemen her bölgeden, neredeyse her ilde “vahşi madenciliğe karşı” eylemler yapılıyor, yöre halkı sesini duyurmaya çalışıyor. Bu eylemi başlatanlar, doğa harikası yerlerle ilgili fotoğraflar da gönderiyorlar.

Saygı ÖztürkSAYGI ÖZTÜRKSÖZCÜ GAZETESİ

Hemen her bölgeden, neredeyse her ilde “vahşi madenciliğe karşı” eylemler yapılıyor, yöre halkı sesini duyurmaya çalışıyor. Bu eylemi başlatanlar, doğa harikası yerlerle ilgili fotoğraflar da gönderiyorlar. Bugün Trabzon’a gidelim, Doğa harikası Uzungöl önemli ölçüde elden çıktı. Çaykara’da kaçak yapılara göz yumuluyor, şikayetçi, şikayet ettiğiyle kalıyor. Çaykara’yı yazmaya başladığımda bu kez Trabzon’un Araklı ilçesinden yükselen feryadı duydum.

Çaykara- Uzungöl’ün 30 kilometre uzağında Balıklı göl ve Aygır gölü bulunuyor. Uzungöl’ü bitirenler, şimdi bu göllerin çevresinde kafeler açıyor, ziplineler kuruyor. Bunların mülkiyetinin hazineye ait olmadığı anlaşıldı, söz konusu bölgenin doğal SİT alanı içerisinde kaldığı belirtildi. Ruhsatsız ve izinsiz yapıların, ziplinelerin hakkında Çaykara Belediyesi’nin üzerine düşeni yapması gerektiği belirtildi. Çaykara Belediyesi görevini yapmış olsa, zaten bunlar yaşanmayacaktı. İzinsiz işletmelere Gıda İşletme Kayıt Belgesi verilmemesi ve verilenlerin iptali yazıda belirtiliyor. Genel tuvaletler kurulmuş göl kenarına. Onlar o güzelim gölleri kirletiyor ki hem de ne kirletme... Eyüp Işıldak’ın şikayetleri için “Haklısın” deniliyor. Siyasi güçlerinden çekinildiği için bir şey yapılamıyor. Ne yapsın, sonunda Çaykara Cumhuriyet Savcılığına suç duyuruşumda bulundu. Bakalım, vali, ilgili müdürlükler harekete geçirebilecek mi? Biz takip edelim.

YAZININ DEVAMI 

YORUMLAR

  • 0 Yorum