GÜNÜN YAZISI

GÜNÜN YAZISI

[email protected]

Futbol ekonomisi çöktü... Türk futbolcusu tefeciye düştü...

30 Temmuz 2024 - 10:22

Süper Lig'den Amatör Küme'ye...

Türk futbolunda ekonomisi çöken kulüplerin oyuncularının alacakları için bir yıl vadeli çeklere başvurduğu, bankalardan ödeme alamayan oyuncuların ise tefecilere giderek paralarını tahsil etmeye çalıştığı kaydedildi.

Türk futbolunda geçtiğimiz sezon peş peşe yaşanan skandallar sonrası Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinde İbrahim Hacıosmanoğlu yeni başkan seçildi. Hacıosmanoğlu Türk futbolunda 'temiz sayfa' mesajıyla göreve gelirken geçmişten gelen sorunlar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Odatv'nin futbolcu kaynaklarında edindiği bilgiye göre, Türk futbolu bir süredir futbolculara kulüp yönetimleri tarafından verilen 'vadeli çekler' ile mafyatik bir yapıya bürünmüş durumda.

Özellikle ekonomik dar boğazda olan Anadolu kulüplerinde sıkça görüldüğü ve Süper Lig'den amatör kümeye kadar her ligde her klasmanda takımların futbolcularına alacakları yerine bir yıl vadeli çekler verdiği, oyuncuların ise paralarını alabilmek için ellerinde çeklerle tefecilere başvurduğu iddia edildi. Bazı oyuncuların ise tefecilerden para almaya çalışırken paralarının bir kısmını da bu mafyatik yapılarda bıraktığı öne sürüldü.

Ekonomik sıkıntıda olan kulüplerin bu yönteme başvurduğu, bankalardan ödeme alamayan oyuncuların da bu yöntemle alacaklarını tahsil etmek zorunda kaldığı belirtildi.

Arda Ormancı

Odatv.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum