Mustafa ÖZBEY

Mustafa ÖZBEY

[email protected]

SİYASETEN DEĞİL GERÇEKTEN!

04 Ekim 2024 - 16:17

TBMM yeni yasama yılı enteresan görüntülere sahne oldu. Bir yandan Can Atalaysız bir Meclis açılırken ve TİP açılışa katılmayı reddederken, geri kalanlar pek mutluydu.
Sabah akşam ‘DEM kapatılsın’ diye haykıran, vatan hainliğiyle suçlayan MHP Lideri Devlet Bahçeli, DEM Parti vekilleriyle sohbet edip tokalaştı. Çıkışta, buna şaşıran gazetecilerin sorularını yanıtladı: “Yeni bir döneme giriyoruz. Dünyada barış isterken kendi ülkemizde barışı sağlamak lazım.”
Yeni mi aklınıza geldi barışı istemek diye sorası geliyor insanın? Yoksa bu da mı siyaseten?
Siyaseten sözü seçmenin kandırılmasının itirafıdır.
Daha o günün sabahında MHP Lideri grup toplantısında Sinan Ateş davasıyla ilgili gazetecileri hedef almış, CHP Lideri Özgür Özel’e ise “tek kelimeyle yüzsüzlük” diyerek yüklenmiş, “İddiaların aynen şahsın gibi çürüktür” demişti.
Hiçbir şey olmamış gibi, TBMM açılış resepsiyonunda karşılaştı iki lider. Birbirlerine gayet sıcak baktılar, tokalaştılar.
Bahçeli, Özgür Özel’e “Üzülme bazen siyaseten söylememiz gerekenler oluyor, siyasetin gereği olarak” dedi.
Özgür Özel cevap verdi, “Celal Bey gibi dostlarımız duygularımızı biliyor. Önemli olan doğru bildiğini söylerken saygıda sevgide eksiklik göstermemek. Hürmetler ederim.”
Sabah Devlet Bey, kendisine çürük demişti. Özel ise hürmet etti.
‘Siyaseten’ denilen şey, aslında siyasetçilerin tüm U dönüşlerini de açıklayan bir ifadedir. Yani her şey tabanını ikna etmek, yurttaşın oyunu kazanmak içindir. Ne bir ilke kalmıştır, ne ideoloji.
TBMM açılışı, Cumhur İttifakı’nın da erken seçime hazırlandığının işaretidir. Bu uğurda yıllardır kavga ettikleri DEM Partililere barış çubuğu uzatmış, Kürtlerin oyuna gözünü diktiklerini söylemişlerdir aslında.
Özgür Özel’in garip açıklamalarıyla her gün yeni bir pot kırdığı günümüzde Devlet Bey’in Özgür Özel’e sempatik bakması anlaşılırdır.
Böylece CHP içinde de nifak tohumlarını eken Cumhur İttifakı adım adım oyun kurmaktadır.
Buna teşne CHP ise her gün biraz daha 31 Mart zaferinden uzaklaşmaktadır.
Bahçeli’nin Kürt oyları için DEM’e el uzatması neyse, muhafazakar oyları için Cumhur’a ‘yumuşak’ davranış da aynı mantıktır.
Olan herkes kavga ederken batan yurttaşa, herkes barışınca kafası karışanlara olmaktadır.
Barış iyidir. Barışın ama siyaseten değil, gerçekten.
Dünya savaş halinde, yanı başımızda bombalar patlıyor. İç cepheyi sağlam tutmazsak vay halimize.
MUSTAFA ÖZBEY
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum