TOLGA GÜNEŞ

TOLGA GÜNEŞ

GOL VURUŞU
[email protected]

AVRUPA FUTBOL ŞÖLENİ YAŞIYOR

02 Temmuz 2024 - 10:09

Euro 2024 Futbol şampiyonası tam gaz devam ediyor. Birbirinden güzel ve heyecanlı maçların yanında, tribünlerdede özlediğimiz muhteşem görüntülere tanık oluyoruz. Takımlarını gülerek eğlenerek destekleyen, küfürden şiddetten uzak, sportmenlik ve dostluk anlayışının hakim olduğu futbol ortamı bence herkese mutluluk veriyor, çünkü futbol bir oyundur, barıştır, dostluktur.

Futbolcuların birbirlerine karşı centilmenlikleri, hakemlere itiraz etmemeleri çok başka bir güzellik katıyor bu futbol şölenine. Umarım aynı güzellikleri Süperlig başladığındada görebiliriz, bunu başarmak hiçte zor değil aslında.

İki gün  sonra Millilerimiz çok zorlu bir maça çıkacak, Avusturya hiç hafife alınacak bir rakip değil, ilk iki maçımızdada iyi değildik, ve her iki maçtada şans bizden yanaydı, Gürcistan maçında verdiğimiz dört pozisyondan biri bile gol olsaydı ve Çekya tam 80 dakika on kişi oynamak zorunda kalmasaydı kimbilir şimdi neler konuşuyor olacaktık. Umarım günlük bir başarı yakalarız ve zorlu maçtan galip ve tur atlamış olarak çıkarız. Bunlar benim, herkes gibi hayal ettiğim güzel duygular, ama birde futbolun acı gerçekleri var ve bunuda hiç unutmamalıyız.

Bu turnuvanın bitiminden sonra, TFF Başkanı ve Altıntop için konuşulacak bir çok şeyin, artarak biriktiği konuşuluyor futbol dünyasında, bence en önemlisi geri sayım başladı ve 18 Temmuz'daki TFF seçimleri yaklaşıyor, bu yönetim değiştiğinde kesinlikle bir çok şeyin olumlu anlamda değişeceğine inanıyorum. Türk futbolunun üzerinden, siyasetle iç içe geçmiş bu kabus kalktığında, eminim bir çok sorundan kurtulmuş ve futbol özgürlüğüne kavuşmuş olacağız.

Başka ve önemli bir sorunumuzda maalesef hiç hız kesmeden devam ediyor, bir çok futbol cahili sözde spor yorumcuları herzamanki gibi dikkat çekmek uğruna, futbola gönül vermiş milyonlarca insana gerçek dışı yalan haberler sunuyorlar ve yaptıklarındanda hiç bir zaman yüzleri kızarmıyor, bir an önce gerçek futbol insanlarına saygı duymaya devam ederek ve onları ayrı tutarak, geriye kalan lüzumsuz yorumcularıda futbol dünyasından uzak tutmalıyız. Özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe gibi çok kıymetli iki kulübümüzün arasını kızıştırmak için yazı yazanları ve yorum yapanları mutlaka dışarıda tutmalıyız.

Transfer haberleri yine bir çok gerçek dışı yazılarla çarpıtılıyor, kulüplerimiz yoğun bir çalışma içindeler, hepsine kolaylıklar diliyorum, ancak kulüplerimiz resmi açıklama yapmadan, her gün onlarca ismi gündeme getirmek, bomba patladı, imzalar atıldı, uçaklar kalktı indi diyerek, futbolseverleri kandırmak kesinlikle dürüst bir davranış değildir. Sayısız isim her gün gündeme geliyor, neredeyse takımlarımız dünyadaki tüm starlara imza attırdılar, işte bunlara hiç gerek yok, bu şekilde yalan haber yapanların eline ne geçiyor çok merak ediyorum. Artık silkelenmeliyiz ve kenetlenmeliyiz, el birliği ile dostça kardeşce futbolumuzu ayağa kaldırmalıyız, mutlaka hızlı bir şekilde alt yapılara önem vererek kendi star futbolcularımızın önünü açmalıyız, siyasetçileride dışarıda tutarsak, seyrederken imrendiğimiz Avrupa futbol kültürü seviyesine kolayca ulaşabiliriz. Çok geç kaldık ama tüm iyi duygularımla, bir gün istediğimiz seviyeye geleceğemize yürekten inanıyorum ve şimdiden tüm futbol kulüplerimize yeni futbol sezonunun hayırlı olmasını diliyorum. Hepimiz Kardeşiz. Yaşasın Türk Futbolu.


Tolga Güneş

YORUMLAR

  • 0 Yorum