TOLGA GÜNEŞ

TOLGA GÜNEŞ

GOL VURUŞU
[email protected]

ELENMEK DÜNYANIN SONU DEĞİL..

14 Ağustos 2024 - 22:17

Taraflı tarafsız herkesin merakla beklediği maç dün gece Kadıköy'de oynandı ve Fenerbahçe ne yazıkki Şampiyonlar ligine veda etti.

Futbolun adaleti yoktur diye bir söz vardır ve zaman zaman her takım bu adaletsizliğin kurbanı olur, eğer futbol şansı denilen şey yanınızda değilse, ne yaparsanız yapın, tüm emekleriniz boşa gider.

Benim bir Beşiktaş'lı olduğumu herkes biliyor, ama hangi takımımız Avrupa kuplarında mücadele ediyorsa ben yıllardır o takımımızın bayrağını sallayan eski bir futbolcuyum, bunu herzaman dile getiriyorum, çünkü tek hayalim tüm sorunlarından kurtulmuş ve düştüğü yerden sağlıklı bir şekilde tekrar ayağa kalkıp, Avrupa takımlarının seviyesine gelmiş olmayı görebilmektir.

Dün akşamki maç için ben başta 120 dakika durmadan koşan ve savaşan, İsmail ile Szymanski olmak üzere, takım ruhunu ve yüreğini ortaya koyan tüm futbolcuları tek tek alkışlıyorum. İlk yarı Maximin'in girdiği pozisyonda ve ikinci yarıda Mert ve Szymanski'nin mükemmel şutlarında, daha sonrada Osayi ve Cenk'in direklere takılan vuruşlarında maalesef Futbol şans'ının Fenerbahçe'den yana olmadığını gördüm.

Genel duruma bakarsak, Fenerbahçe'de bir çok eksiği görebiliriz, Maximin ve En-Nesyri transferleri çok uzamıştı ve bu mükemmel oyuncular takıma çok geç katıldılar ve şu an itibariyle güçlü değiller ve 90 dakika tempo yapacak durumda değiller, Fred ve Ferdi gibi iki starın sakatlığı ise yerleri dolmayacak bir eksiklik. Ayrıca müthiş kariyere sahip iki futbol ustası olan Dzeko ve Tadic'in artık yolun sonuna gelmiş olmaları, buna ilaveten Mert Hakan ve Mert Müldür'ünde ilk onbirde maça başlamaları bence apayrı bir eksiklik olarak kendini gösterdi. Bütün bunların dışındaki en büyük eksiklik ise, ne yazıkki Fenerbahçe Yönetiminin aylardan beri ortada duran orta saha sorununa dün akşamki maça kadar duyarsız kalışlarıydı. Bence yönetim ne yapıp edip, orta saha transferini paraya acımayıp şimdiye kadar çoktan bitirmeliydi.

Artık bu maç unutulmalı ve Uefa Avrupa ligine odaklanılmalıdır. Sakatlar düzelip nokta transferler yapıldıktan sonra Maximin ve En Nesyri'nin yüzde yüz katkılarıyla birlikte bu Fenerbahçe hem Süperlig'de hemde Avrupa liglerinde rakiplerinin korkulu rüyası olacaktır.

Beşiktaş içinde yıllar sonra ilk defa bu sezon çok ümitliyim, üçüncü bile olamayacak kadar dibe vurmak tüm Beşiktaş'lılar gibi benide çok üzüyordu, saygı duyduğum bir Başkan ve yeni yönetim ile kötü gidişin değişeceğine çok inanmıştım, takıma baktıkça yanılmadığımı anlıyorum ve çok mutlu oluyorum, alçak gönüllü sevecen ve çok iyi bir futbol geçmişi olan bir Hoca'yı takımın başına getirmek, kaliteli ve çok yerinde transferler yapmak, sonrada en önemlisi takım ruhunu oluşturmak, kısa sürede atılmış olumlu adımlardır. Bu gelişmeler tabiki tüm camiada büyük bir heyecan yaratıyor. Umarım takımlarımız için güzel bir sezon olur ve Avrupa kupalarında başarılı sonuçlar elde ederiz. Bu sezondan çok ümitliyim takımlarımız mutlaka başarılı sonuçlara imza atıp Ülke puanımızı artırmamıza katkı sağlayacaklardır. Sabırsızlıkla maçları bekliyorum ve iyi niyetimi kaybetmeden "BEKLE BİZİ AVRUPA“ diyorum.


Tolga Güneş

YORUMLAR

  • 0 Yorum