TOLGA GÜNEŞ

TOLGA GÜNEŞ

GOL VURUŞU
[email protected]

FUTBOL BİR OYUN VE EĞLENCEDİR

30 Temmuz 2024 - 09:58


Uzun yıllar yazılarımda herzaman aynı şeyi defalarca yazdım ve futbolumuz, siyasilerin baskısından kurtulmadıkça bataklığa saplanması kaçınılmazdır dedim. Geldiğimiz nokta artık milyonlarca futbola gönül vermiş insanlar tarafından net olarak görüldü ve ne yazıkki sonunda dibe vurduk, demekki ayağa kalkabilmek için bu durumlara düşmek gerekiyormuş.

Taraflı tarafsız herkes gibi bende, ilk defa kendimi mutlu hissediyorum, TFF seçimleri yapıldı ve sonuç olarak siyasiler kaybetti ve TÜRK FUTBOLU özgürlüğüne kavuştu. Yeni seçilen Başkan'ın ilk söylediği söz aynen şöyleydi. “FUTBOL BİR OYUNDUR VE EĞLENCEDİR”

Hemen arkasından Başkan'ın ve sözünün eri insan olarak bilinen, Başkanvekili Sayın Mecnun Odyakmaz, adalet, barış, kardeşlik ve dostluk anlayışına vurgu yaptılar. Bu sözleri duymayı gerçekten çok özlemiştik, inanıyorum ve çok ümitliyim, siyasilerin ve diğer kirli ellerin yeni seçilen TFF başkanı ve yönetimine artık hiçbir talimatı veremeyecekler ve futbolumuz  özgür ve adil bir şekilde yoluna devam edecektir, böle bir ortam herkes gibi benimde hayalimdi ve böyle olacağına inanmak istiyorum.

Güzel şeyler olmaya başladı, Kulüpler birliği başkanlığına Sayın Ali Koç'un tekrar seçilmesi, Galatasaray hariç tüm kulüplerimizin birlikte oy kullanması, Trabzonspor'unda aynı şekilde dostça Ali Koç için oy kullanması Türk futbolunun iyiye gideceğinin ilk işaretleri oldu. İki gün önce Fenerbahça adına yöneticilerin TFF başkanı Sayın Hacıosmanoğlu'nu ziyaret edip Fanerbahçe forması hediye etmeleri ve aynı şekilde TFF başkanınında yöneticilere Milli takım forması hediye etmesi tek kelime ile alkışlanacak görüntülerdi.

Yeni yönetimden birçok insan gibi benimde önemli bir beklentim var. Türk futboluna uzun yıllar alın teri dökerek hizmet etmiş, dürüst ve şerefli birçok büyüğümüz var, eski futbolcu ağabeylerimiz, hocalarımız ve eski saygıdeğer hakemlerimiz, işte bu değerli insanlarımızı hiç sayan, yok kabul eden ve herkese tepeden bakıp saygısızca, "Benim Türk futboluna ihtiyacım yok" deyip, görev süresi boyunca TFF’in kasasından kimsenin bilemediği rakamları maaş ve harcırah olarak cebine koyan, TFF eski başkanı Büyükekşi ile birlikte futbolumuza en büyük zararı veren Futbol cahili Hamit AltınTOP denilen kişinin net olarak nekadar para kazandığını bilmek o parada hakkı olan milyonlarca futbolseverin en doğal hakkıdır, tüm kalbimle insanların bu paraları o kişilere helal etmediğine inanıyorum, ayrıca bende o haksız kazançlar için haram zıkkım olsun diyorum. TFF Başkanı ve yöneticilerinin bu rakkamları kamuoyuna açıklamaları bir görevdir, lütfen en kısa sürede kimlerin neler kazandığı artık belli olsun.

Bu arada Fenerbahçe ile de ilgili söylemek istediğim bazı şeyler var, bütün gözler Lugano ile oynanacak rövanş maçına çevrildi, tabiki maçın favorisi güçlü Fenerbahçe, ama tüm kamuoyundaki rahatlık ve biz bu turu geçtik havası beni açıkçası rahatsız ediyor, maçın bitiş düdüğüne kadar hiçbir şeyin garantisi yoktur ve bu tür maçlar kesinlikle hafife alınmamalıdır. İkinci söylemek istediğim konuda transfer çalışmaları ile ilgili, Dünyanın sayılı Hocalarından biri olan ve  benimde yıllardır hayran olduğum Mourinho ve transfer sorumluları, transferi sanki satranç oynuyormuş gibi yönetiyorlar, gelenler ve gidenler tam belli olduktan sonra ortaya tarihi bir kadro çıkacağına çok eminim. Ancak bir husus varki onu söylemeden geçemeyeceğim, futbol hatalar oyunudur ve bu oyunda herkes hata yapabilir, adınız Mourinho da olsa bu kural asla değişmez, geçen sezon Cengiz Ünder transferi gerçekleşmeden tam üç kez yazmıştım, 15 Milyon Euro bir çılgınlıktır ve bu oyuncu bir dünya starı değildir demiştim ve sonuç ortada, şu anda Fenerbahçe başka bir futbol çılgınlığı yapmak üzere. Son iki sezon şampiyonlukların kaçmasına zincirleme hatalar yaparak sebep  olan ve kesinlikle büyük takım oyuncusu olmayan Samet'in kadroda tutulup, Galatasaray'lı Davinson Sanchez ile Türkiye'deki en kaliteli ve üst düzey stoper olan Becao'nun takımdan gönderilmesinin konuşulması inanılır gibi değil, umarım bu doğru değildir ve Fenerbahçe defansındaki en kaliteli ve en tecrübeli oyuncu olan Becao defansın lideri olarak takımda kalır. Aksi taktirde Büyük Hoca Mourinho bir futbol çılgınlığına imza atmış olur, aklın yolu birdir benden söylemesi. Tüm kalbimle Lugano maçında Fenerbahçe'ye başarılar diliyorum.


Tolga Güneş


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum