TOLGA GÜNEŞ

TOLGA GÜNEŞ

GOL VURUŞU
[email protected]

MOURİNHO VE AKIL TUTULMASI… !

18 Ağustos 2024 - 11:15

Bu yazıyı uzun senelerdir Mourinho'ya hayranlık duymuş biri olarak yazıyorum. Hoca maç sonrası açıklamasında, oyuncularının tribünlerdeki tatsız olaylardan etkilendiğini söyleyerek, kendince kaybedilen iki puana sebep bulmuş oldu.

Hiçbir sebep Göztepe karşısında yapılan zincirleme hataları ortadan kaldıramaz. Şimdiye kadar kesinlikle yapmadığım birşeyi, ligin ikinci maçı olmasına rağmen ilk defa erkenden yapmayı uygun gördüm, hayranlık duyduğum bir Hoca'nın bu maçtaki çaresizliğini görmek beni gerçekten çok şaşırttı ve üzdü. Şimdi yapılan yanlışları sıralamak istiyorum.

1. İsminiz Mourinho'da olsa dünyadaki hiçbir Hoca Fenerbahçe taraftarı ile zıtlaşamaz ve Kruniçe tekrardan forma veremez.

2. Maçın son bölümünde orta sahayı dengelemek isteyen bir Hoca'nın tercihi Krunic değil, Djiku olmalıydı. 

3. Ülkemizin gurur duyduğu bir numaralı star oyuncumuzun, ismi Ferdi'de olsa kafası transferdeyken onu sahaya sürmek başka bir yanlıştı, oyuna girecek ilk isim Oğuz olmalıydı.

4. Kariyerlerine duyduğum büyük saygıyı sürekli dile getiren biri olarak, geçmişi unutup bugüne bakmayı daha doğru buluyorum ve bir kere daha ilk 11 de Dzeko ve Tadic aynı anda oynamaz diyorum. Her ikiside ağır ve yavaş çekim futbol oynuyorlar, sürekli yerdeler ve top kayıpları saymakla bitmiyor. Dzeko 98 dakika Tadiç 80 dakika böylesine yüksek tempolu bir maçta sahada olmamalılar.

5. İrfancan gibi özel birinin kulübede oturup Tadic'in top kayıplarını sayması bence hiç anlaşılır değildi.

6. İlk deplasman maçında deneme yanılma metodu uygulayıp iki santrafor ile maça başlamak izahı olmayan bir tercihti.

Mourinho Fenerbahçe'de büyük işler yapacaktır, bunun tersini düşünmeyi aklımın ucundan geçirmem ama bu akşamı bir erken uyarı olarak yazmayı kendimde göz yummamam gereken bir görev olarak gördüm. İki aydır takımın başında olan ve çok güzel bir ortamda ekibiyle huzur içinde çalışan Hoca'nın ne yazıkki dokuzuncu maçı oynamasına rağmen hala arayış içinde olması ve oyuncularını tam olarak tanıyamamış görüntüsü vermesi sanırım tüm taraftarlarda hayal kırıklığı yaratmıştır.

Mourinho çok üst düzey futbol ülkelerinde ve kulüplerinde, kadrosunda sayısız star oyuncusu bulunan takımlarda rekorlar kırmış bir Hoca. Şimdi önemli olan iki üç basamak daha aşağıda olan bir futbol ülkesinde alıştığı yıldızlar topluluğu gibi olmayan bir kadroda ustalığını gösterebilmesidir, şu ana kadar ne yazıkki böyle bir hamleyi ve katkıyı Hoca'da göremedik. Şimdiye kadar çoktan bu sorunu çözmeliydi ve ben İmparatorum demeliydi. Üzgünüm ama bu akşamın kaybedeni değerli Hoca Jose Moirinho'dur.

İmparator deyince aklıma Fatih Hoca geldi. Sadece üst düzey oyunculardan kurulu tarihi bir kadro ile Cimbom'da başarılı olmuştu ve diğer hocalar gibi Süperlig'de orta sıralarda oynayan başka bir takıma gitmeye cesaret edememişti, herkesin içinde büyük bir soru işareti olarak kalmıştı bu konu ve yıllardır da konuşuluyor acaba Fatih Hoca gerçekten İmparator'muydu diye. Keşke son deneyiminde bir Yunan takımını değilde, Süperlig'de ilk beşe girmek isteyen bir kulübümüze imza atmış olsaydı.

Yazımın sonunda, son iki sezonda olduğu gibi, yanılmama rağmen bu sezon da Şampiyonluktaki bir numaralı favorim Fenerbahçe sonrada Beşiktaş'tır. Son sözümde Fenerbahçe yönetimine olsun, çok iyi başladıkları transfer çalışmalarının sonunu ne yazıkki getiremediler ve bana göre bu konuda sınıfta kaldılar, orta saha transferindeki gecikme ve acemice davranış hem Şampiyonlar ligine gitmeyi engelledi hemde Göztepe karışında 2:0 dan sonra takımın dağılıp altın değerindeki iki puanın kaybedilmesine sebep oldu.

Fenerbahçe elindeki gitmesi gereken futbolcuları gönderip alacağı iki üst düzey futbolcuyu kadrosuna kattıktan sonra kesinlikle bambaşka bir takım görüntüsüne kavuşacaktır. En önemli husus, Mourinho'nun artık kafasında ilk onbiri daha fazla geciktirmeden oluşturmasıdır. Sonrası mutlaka güzel günler getirecektir Fenerbahçe'ye.

Tolga Güneş
 
 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • T.Ediz Tolon
    4 hafta önce
    Bir numara en doğru tespit ve yedeğe alınıyorsa fred oynayabilirdi irfancan için bir şey söylemiyorum bile ceko sanki maçın tamamında oynayacak diye sözleşme yapmış sanki birde değişiklikler için niçin bu kadar beklenir anlamış değilim rakip hamle yapıyor biz bakıyoruz. Sevgiler