TOLGA GÜNEŞ

TOLGA GÜNEŞ

GOL VURUŞU
[email protected]

MERAK VE KORKU İLE BEKLİYORUZ…

17 Haziran 2024 - 20:45

Euro 2024 Avrupa Futbol şampiyonası Münih'te unutulmaz efsane futbolcu Kaiser Franz Beckenbauer stadında muhteşem bir açılış ile başladı.

Bugün turnuvanın dördüncü günü ve maçlar bütün hızıyla devam ediyor, yarın sıra bizim Milli takımımızda. Oyuncularımızın hepsine bol şanslar diliyorum ve tüm futbolseverlerin Bayramını içtenlikle kutluyorum.

Hemen aklıma en son şampiyonadaki tarihi rezalet ve sonuncu oluşumuz geliyor, o günden beri düştüğümüz kötü durumu, bir çok insan gibi bende hala unutamıyorum, zaman hızla geçti ve yine bir turnuvanın içindeyiz, aradaki zaman diliminde ne yazıkki bir santim bile ileriye gidemedik. Futbolumuzun üstündeki kara bulutlar tabiki kulüplerimiz kadar Milli takımımızıda olumsuz etkiliyor, en tuhaf olanıda böyle müthiş bir organizasyona koca Türk Milli takımı, ne acıdırki kadrosunda tek bir santrafor olmadan katılıyor.

Sadece bu eksiklik bile masaya yatırılıp günlerce tartışılmalıdır aslında, biz nerede yanlış yaptıkta bu duruma gelindi diye.

Yazılarımı takip eden çok kıymetli dostlarım iyi bilirler, yanlışları hiç kimseden çekinmeden yazarım ve ciddi şekilde tekrarlayarak eleştiririm, ama doğru olanıda herzaman alkışlamayı bilmişimdir. Bütün olumsuzluklar ve futbolumuzun içine düştüğü kaosa rağmen, bir husus beni oldukça şaşırttı ve sonrada sevindirdi.

Sık sık dile getiriğim bir konu vardı, spor basınındaki hatırı sayılı miktarda balon haber yapan futbol yorumcuları, bıkmadan usanmadan her turnuva öncesi, futbol kamuoyunu sürekli yanlış yönlendirmeye çok alışmışlardı, hep birlikte bazı başlıkları hatırlayalım, ''BİZİM AVRUPADAN NEYİMİZ EKSİK''
''BİZ BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ''
''ALTIN JENERASYON''
''BU TAKIM FİNAL OYNAR'' ve bunlar gibi sayısız hayali manşetleri görmeye bizlerde alışmıştık.

Son bir haftadır, tüm yorumları okuyorum ve diğerlerinide TV den seyrediyorum, müthiş bir değişim var ve bu beni çok mutlu ediyor, herkes sanki gerçeği görmüş ve haddimizi bilelim düşüncesini ortaya koyuyorlar, başta Milli takım hocamız Montella olmak üzere tüm yorumcular, bu turnuvanın hiçte kolay olmayacağı görüşündeler. İşte bu davranış biçimini yürekten alkışlıyorum, evet haddimizi bilelim ve hangi sonuçla dönersek dönelim, yapacağımız tek şey yanlış ve eksiklerimizden ders almak, yeniden organize olmak ve hep ileriye bakarak kendimizi geliştirmek mücadelesine devam etmektir.

Hakemler son düdüğü çalmadan, hiç bir maç bitmez, ve futbolda sık sık mucizeler yaşanır, bizim Milli takımımız futbolda bir mucize yaratabilirmi diye düşünündüğünde, kendi kendime şöyle diyorum,
''UMARIM BEN YANILIRIM, AMA KADROMUZ NE YAZIKKİ ALTIN JENERASYON DEĞİL'' ve bir futbol mucizesi yaratacak kapasiteye sahip değil. İşte bu düşünceler içinde yarınki ilk maçımızı ve diğerlerini heyecanla, merakla ve korkuyla bekliyorum.


Tolga Güneş

YORUMLAR

  • 1 Yorum