TOLGA GÜNEŞ

TOLGA GÜNEŞ

GOL VURUŞU
[email protected]

SÜPERLİG HERKESİ ŞAŞIRTACAK

14 Ekim 2024 - 08:01

Uzun bir transfer döneminden sonra,
tüm takımlar yeni plan ve hayalleriyle birlikte Süperlig Maratonuna başladılar ve göz açıp kapayana kadar tam sekiz hafta geride kaldı.

Gördüğüm kadarıyla iki üç takımın sürpriz çıkışlarının dışında kalan takımlar, hala arayış içindeler, bazı takımlardada daha şimdiden tedirginlik ve hayal kırıklığı olduğu açıkça görülüyor.

Tabiki kolay değil, koca bir transfer sezonunda kafa yormak, uykusuz geceler yaşamak, kamyonlar dolusu paralar harcamak ve sonrada ligin başında, evdeki hesabın çarşıya uymadığını görmek, mutlaka bu işe emek veren herkesi üzer. Sonra karalama ve ortalığı karıştırma makineleri anında devreye girerek, algı yaratmaya başlarlar. Bu hastalıklı durum ve kişilerden uzak durmalı ve etkilenmemeliyiz, Yöneticilik, Hocalık, Futbolculuk gerçekten kolay işler değil, uzun lig maratonunda herzaman iniş ve çıkışlar olabilir, yeterki sabırlı davranıp öncelikle istikrarı sağlamaktır.

Bugüne kadar spor basınında görüp duyduklarım karşısında şaşkınlık yaşamaktayım. Hepsini tek tek not ettim, maçlar biraz daha oynansın, insanların kulüpleri ve camiaları için verdikleri mücadeleye ve emeklerine saygı duymayan, futbol cahili cazgırların, gündemde kalmak için yaptıkları yersiz, gereksiz ve bilgisiz eleştirileri mutlaka gündeme getireceğim. Çünkü üç beş maç daha oynandıktan sonra, bu futbol Akbaba'ları kimsenin yüzüne bakamaz hale gelecekler.

Futbol, herzaman yazdığım gibi hatalar oyunudur ve mutlaka eleştiri olacaktır, çünkü eleştiri bu güzel oyunun tuzu biberidir, haklı, bilgili ve yapıcı olmak şartıyla her tür eleştiri bence herkes için baştacı olmalıdır. Eleştiride gerçekliğe bakmadan, sadece  ortalık karıştırarak kendine çıkar sağlayanları artık herkes tanıyıp, o kişileri takip listelerinden cıkarmaları gerekir.

Günlük ve haftalık başarılar peşinde koşmak futbolumuza hiç birşey kazandırmaz, zaten kazandırmadığınıda sürekli olarak görüyoruz.

Temiz futbol için, tüm futbolseverler olarak, hem yeteri kadar sabırlı olmayı bilmeliyiz hemde gereksiz hırs ve fanatizmden uzak durmalıyız.

Futbolun dostluk, kardeşlik, barış ve sadece zevkli ve heyecanlı bir OYUN olduğunu unutmadan.

Tolga Güneş

YORUMLAR

  • 0 Yorum